Burana-C

03-product.jpg

Vaikuttavat aineet, niiden määrät ja pakkauskoko

Burana-C tabletti, kalvopäällysteinen: yksi tabletti sisältää 400 mg ibuprofeenia ja 300 mg askorbiinihappoa (C-vitamiinia). Pakkauskoot: 10, 20 ja 30 tablettia (läpipainopakkaus).

Pakkauskoot: 10, 20 ja 30 tablettia (läpipainopakkaus).

Lääkemuoto: Tabletti, kalvopäällysteinen. Keltainen, kapselimallinen tabletti, jakouurre molemmin puolin.

Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

Osta verkosta

Kun viluttaa, aivastuttaa, joka paikkaa kolottaa ja päätä särkee, Burana-C auttaa. Burana-C lievittää virusten aiheuttaman nuhakuumeen ja influenssan oireita. Tablettien sisältämä ibuprofeeni on ns. tulehduskipulääke. Se estää kivuntunteen välittymistä keskushermostoon vähentämällä tulehdusta ja kipua voimistavien välittäjäaineiden muodostumista. Se myös alentaa kuumetta vähentämällä kuumetta nostattavien välittäjäaineiden muodostumista. C-vitamiini osallistuu elimistön entsyymireaktioihin ja toimii antioksidanttina.

Käyttöaiheet

Tilapäiset kipu- ja kuumetilat, kuten virusten aiheuttaman nuhakuumeen ja influenssan oireet, lihas- ja nivelkivut, päänsärky, reumasärky, kuukautiskivut ja hammassärky. Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä.

Lääkkeen annostus ja ottaminen

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret:
1 tabletti 1–3 kertaa vuorokaudessa.
Asetyylisalisyyliallergiasta kärsiville vain lääkärin ohjeen mukaan.

Lapset:
4–8 v. (20–25 kg): ½ (puoli) tablettia enintään 3 kertaa vuorokaudessa.
8–12 v. (25–40 kg): ½ (puoli) tablettia enintään 4 kertaa vuorokaudessa.
Burana-C:tä ei tule käyttää alle 20 kg painaville lapsille.

Miten Burana-C:tä käytetään

Tabletit tulee ottaa riittävän nestemäärän kanssa (esimerkiksi lasi vettä). Ruokailu ei vaikuta lääkkeen tehoon. Tablettien ottaminen ruuan kanssa vähentää ibuprofeenin mahdollisesti aiheuttamaa mahaärsytystä.

Burana-C -tabletit voidaan ottaa ruuan kanssa tai aterioista riippumatta. Samanaikainen ruokailu voi hidastaa hieman vaikutuksen alkua, mutta se parantaa yleensä tablettien siedettävyyttä.
Valmiste kuuluu lääkeryhmään (tulehduskipulääkkeet), joka voi vaikeuttaa raskaaksi tulemista. Tämä vaikutus kumoutuu lääkkeen käytön lopettamisen jälkeen. Raskauden aikana ei pidä käyttää mitään lääkkeitä neuvottelematta ensin lääkärin tai apteekin kanssa. Keskustele Burana-C -tablettien käytöstä lääkärin kanssa, jos tulet raskaaksi tai jos harkitset raskautta. Ibuprofeenia ei saa käyttää raskauden kolmen viimeisen kuukauden aikana, koska siitä saattaa aiheutua huomattavaa haittaa sikiön sydämelle, keuhkoille ja munuaisille. Burana-C -tabletteja voidaan käyttää imetyksen aikana, koska ibuprofeeni erittyy äidinmaitoon merkityksettömän pieninä määrinä.
 • Burana-C-tablettien vaikuttavat aineet ovat ibuprofeeni, jota on 400 mg yhdessä tabletissa ja askorbiinihappo (C-vitamiini), jota on 300 mg yhdessä tabletissa.
 • Burana-C-tablettien tablettiytimen apuaineet ovat esigelatinoitu tärkkelys, maissitärkkelys, vedetön kolloidinen piidioksidi, mikrokiteinen selluloosa ja kroskarmelloosinatrium.
 • Kalvopäällysteen apuaineet ovat hypromelloosi ja kinoliinikeltainen (E 104).
 • sairastat maha- tai pohjukaissuolihaavaa
 • sinulla on aiemmin ollut mahan tai pohjukaissuolen haavauma, joka on uusiutunut kerran tai useammin
 • sinulla on aiemmin ilmennyt ruoansulatuskanavan puhkeama tai verenvuotoa (esim. mustia tai verisiä ulosteita, verioksennuksia, anemiaa) tulehduskipulääkkeiden käytön yhteydessä
 • lääkäri on kertonut, että sinulla on alttius ruoansulatuskanavan verenvuodoille
 • sairastat vaikea-asteista sydämen vajaatoimintaa
 • sairastat verenvuototautia (hemofiliaa) tai trombosyyttien vähäisyyttä (trombosytopeniaa) tai käytät veren hyytymistä tai veritulppien muodostumista estävää lääkitystä (esim. varfariinia)
 • olet viimeisellä raskauskolmanneksella
 • sairastat astmaa ja olet allerginen (yliherkkä) asetyylisalisyylihapolle tai jollekin muulle tulehduskipulääkkeelle
 • olet allerginen (yliherkkä) ibuprofeenille tai valmisteen jollekin muulle aineelle.