Ripulin ehkäisy ja hoito

Joka kolmannella etelänmatkaajalla esiintyy ainakin ohimenevästi ripulia tai oksentelua. Turistiripulin aiheuttaa tavallisesti ruoan ja juomaveden erilainen bakteerikanta tai heikko hygieniataso. Vältä vesijohtovettä, jäätelöä, noutopöydän kastikkeita, kylmiä salaatteja ja muita kypsentämättömiä ruokia.

Aloita maitohappobakteerivalmisteiden käyttö jo muutamaa päivää ennen matkaa, käytä niitä säännöllisesti koko matkan ajan ja vielä muutama päivä matkan jälkeenkin.

Fiilus Vahva -kapselit sopivat käytettäväksi, kun olet lähdössä matkalle. Toki voit valita Fiilus Vahvan muutenkin, kun haluat varmistaa, että päivääsi tukee ekstravahva annos maitohappobakteereita. Yksi annos Fiilus Vahvaa sisältää peräti 10 miljardia Lactobacillus r. GG -maitohappobakteeria.

Matka-apteekkiin kannattaa varmuuden vuoksi varata myös ripulilääkettä. Lopex lievittää nopeasti aikuisten (yli 12-vuotiaiden) ripulioireita ja hidastaa suolen liikehdintää. Jos ripuli jatkuu yli 2 vrk tai siihen liittyy korkea kuume tai verinen uloste, hakeudu lääkäriin. Vaikuttava aine: loperamidi.