Matkalle mukaan

Suunnittele matka ajoissa

Matkan suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Mitä pidemmälle olet menossa, sitä tärkeämpää on varautua myös terveysriskeihin. Tietoa niistä saat mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta, joilla on monipuolinen tietopaketti matkailuterveydestä www.thl.fi

Hanki rokotukset ja lääkitykset ajoissa, jotta ne suojaavat jo matkan alussa. Varmista, että matkavakuutukset ovat voimassa.

Varaa mukaan myös riittävä matka-apteekki, sillä lomakohteen apteekeista voi olla vaikea löytää tuttuja tuotteita. Apteekki ei välttämättä ole edes auki tai lähellä silloin, kun tarvitset apua. Tutustu aina huolellisesti tässä osiossa mainittujen valmisteiden käyttö- ja annosteluohjeisiin.

ICE-lyhenne kännykässä auttaa hätätilanteessa

Kansainvälinen ICE-lyhenne tulee sanoista in case of emergency eli hätätilanteen sattuessa. Laita lyhenne "ICE" lähiomaisesi tai lähimmän ystäväsi nimen eteen kännykkäsi osoitekirjassa, niin sinua ulkomaillakin auttavat henkilöt tavoittavat heidät, mikäli et itse kykene käyttämään puhelintasi. ICE-numeroita voi tallentaa useampiakin, esimerkiksi "ICE1 äiti/mother" ja "ICE2 Virtanen Pekka". Liitä ICE-lyhenne sellaisten ihmisten numeron yhteyteen, jotka osaavat kertoa soittajalle sairauksistasi tai lääkityksestä.

Pääset matka-apteekin sivuille valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta sinua kiinnostavan aiheen.