Burana kipuun ja kuumeeseen - lapsille ja junioreille

burana 20 mg/ml

Vain otetusta lääkkeestä on apua. Siksi lasten Burana-valmisteet on kehitetty mahdollisimman miellyttäväksi käyttää.

Itsehoitolääke

Nestemäinen Burana 20 mg/ml on suun kautta annosteltava, ibuprofeenia sisältävä kipu- ja kuumelääke lapsille. Sitä käytetään lievän tai kohtalaisen kivun oireenmukaiseen hoitoon kolmen kuukauden ikäisille ja yli 5 kg painaville lapsille. Ravistettava huolellisesti ennen käyttöä. Mansikanmakuinen liuos säilyy avattuna huoneenlämmössä. Neuvottele käytöstä lääkärin kanssa, mikäli lapsellasi on ilmennyt esimerkiksi yliherkkyyttä käytettäessä muita särkylääkkeitä, vaikeita munuais-, sydän- tai maksavaivoja tai nestehukkaa.
Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

burana 100 mg

Itsehoitolääke

Pureskeltava, appelsiiniaromia sisältävä Burana 100 mg purukapseli on ibuprofeenia sisältävä kipu- ja kuumelääke lapsille. Sitä käytetään tilapäisen kivun ja kuumeen hoitoon yli 4-vuotiaille, yli 21 kg painaville lapsille. Sopii myös yli 12-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Purukapselit tulee pureskella ennen nielemistä, ei saa niellä kokonaisena. Valmiste saattaa sisältää soijalesitiinijäämiä. Potilaiden, joilla on maapähkinä- tai soija-allergia, ei tule käyttää tätä lääkettä. Neuvottele käytöstä lääkärin kanssa, mikäli lapsellasi on ilmennyt esimerkiksi yliherkkyyttä käytettäessä muita särkylääkkeitä, vaikeita munuais-, sydän- tai maksavaivoja tai nestehukkaa.
Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.

Lue lisää aiheesta:

Näytä kaikki artikkelit
pienen lapsen kipu
8.3.2011 / Kipu ja särky

Pienen lapsen kivun tunnistaminen ja paikantaminen on vaikeaa, koska potilas ei osaa puhua eikä ilmaista, mistä paha olo johtuu.

Lue lisää
3.6.2014 / Kipu ja särky

Jos kivusta on lapselle haittaa, sitä on syytä hoitaa. Pienen lapsen ensisijainen kipulääke on yleensä parasetamoli. Kipulääkettä voi antaa yli kolmikuiselle lapselle.

Lue lisää
3.6.2014 / Kipu ja särky

Lapsen kuumeen rajana pidetään 38 astetta. Jos lapsen kuume on 39 astetta tai hieman alle, lapselle kannattaa antaa kuumelääkettä. Jos yleiskunto heikkenee selvästi, on syytä käydä lääkärissä.

Lue lisää