Neljä vinkkiä koiran pesuun

Ihmisen tavoin koirakin kaipaa peseytymistä. Kuinka usein koiran voi pestä? Miten koira pestään? Mitä tehdä, jos pesut kuivattavat koiran ihoa? Lue parhaat vinkit!

1. Pese koira sieltä, mistä se on likainen

Terveihoinen turre tarvitsee pesua, jos sen turkissa on näkyvää tai käsiin tuntuvaa likaa – yleensä kerran, pari vuodessa. Tiheät pesut kuivattavat ihoa, mutta koiran elinympäristö, harrastukset ja karvan laatu vaikuttavat pesuväleihin. Turkkirodut pestään usein, sillä likainen karva takkuuntuu herkästi. Vatsan alustan ja tassut voit huuhtaista tarvittaessa vaikka joka päivä.

2. Panosta koiran pesunesteisiin

Ihmisten shampoot ovat koiralle sopimattomia, eikä niillä tule puhdasta. Valitse pesuneste, joka sisältää koiran ihoa kosteuttavia ainesosia ja sopii pennullekin – kura-aikaan vaikka päivittäiseen käyttöön.

3. Kastele turkki läpimäräksi

Kastele koiran turkki läpimäräksi, alusvillaa myöten. Kädenlämpöinen vesi tuntuu koirasta mukavalta. Varo, ettei vettä mene korviin. Kun olet vaahdottanut turkin shampoolla, huuhtele koira runsaalla vedellä.

4. Kuivaa ja viimeistele hoitoaineella

Puristele koiran turkki aluskarvoineen kuivaksi pyyhkeellä tai pitkäturkkinen näyttelykoira omalla föönillään. Jos suosit poispestävää hoitoainetta, levitä se märkään turkkiin. Turkkiin jätettävä hoitosuihke sopii liukasturkkisille ja lyhytkarvaisille kavereille, ja kuivaihoinen koira ilahtuu siitä. Valitse vain miedosti tuoksuva tai kokonaan tuoksuton suihke.

Asiantuntijana Orion Pharman eläinlääkkeiden tuotepäällikkö Risto Lötjönen-Pihlaja.

Teksti: Virve Järvinen