Lemmikki mukaan matkalle

Lemmikki matkustaa tyytyväisenä ja turvallisesti, kun otat huomioon muutaman eläimen kannalta tärkeän asian. 

1. Totuta lemmikki matkustamaan omassa kuljetushäkissään ajoissa, helpoiten matkustamisen makuun pääsee, jos eläin tottuu siihen jo pentuna. Koirille on omia turvavöitä. Varmista, että koira pääsee vöissään myös makuulle.

2. Pysähdy automatkalla ulkoiluttamaan lemmikkiäsi tarpeilleen parin tunnin välein. Tarjoa sille silloin juotavaksi raikasta vettä.

3. Jos lemmikkisi on altis matkapahoinvoinnille, on sen hyvä olla ravinnotta kahdeksan tuntia ennen matkaa. Älä anna sen myöskään juoda kovin runsaasti ennen automatkaa ja matkan aikana. Jos paasto ei auta, kysy eläinlääkäriltä sopivia matkapahoinvointilääkkeitä.

4. Älä jätä lemmikkiäsi kuumaan autoon! Uhkana on nopeasti kehittyvä lämpöhalvaus ja pahimmillaan kuolema. Edes raollaan olevat ikkunat ja kuppiin jätetty juomavesi eivät estä lämpöhalvauksen kehittymistä helteellä.

5. Huolehdi lemmikkisi terveydestä myös kesällä. Pidä rokotukset sekä madotukset ajan tasalla. Muista myös hankkia lemmikkipassi, jos matkustat ulkomaille. Jos ulkoilet lemmikkisi kanssa luonnossa, käytä punkkikarkoteliuosta tai -pantaa ja pidä karvaturrille jokailtainen punkkisyyni.

Teksti: Essi Kähkönen