Kissa talossa ei estä koiran punkkisuojausta

Kun lämpötila ulkona nousee yli viiden plusasteen, puutiaiset heräävät.

Koiran suojaaminen puutiaisilta suojaa ihmistä borrelioosilta ja puutiaisaivotulehdukselta. Tehokkaimmin sen tekee permetriiniä sisältävä valmiste, joka tappaa punkit ennen niiden kiinnittymistä ihoon. Bayvantic vet -paikallisvaleluliuos sisältää permetriinin lisäksi imidaklopridia. Bayvantic suojaa koiraa myös hyttysiltä.

Permetriini on kissoille myrkyllistä. Sitä voidaan käyttää kissojen kanssa samassa taloudessa asuville koirille, kun valmiste annostellaan illalla ja eläimet sijoitetaan yöksi eri tiloihin. Aamulla valmiste on kuivunut ja imeytynyt koiran iholle, eikä siitä ole haittaa kissoille.

Bayvantic annostellaan koiran niskaan kohtaan, jota eläin ei yllä nuolemaan. Koiralla permetriini ei imeydy systemaattisesti, vaan jää ihon ja turkin rasvakerrokseen. Bayvantic sopii myös collie-sukuisille koirille.

Bayvantic.fi muistuttaa punkkisuojauksesta

Bayvantic vet -paikallisvaleluliuos leviää koiran ihon ja turkin rasvakerrokseen kahdessa päivässä annostelusta. Koiran pesu paria päivää ennen valmisteen laittoa heikentää ihon rasvakerrosta ja siten valmisteen tehoa. Lisäksi se voi ärsyttää eläimen ihoa. Kuivaihoisilla koirilla pesun ja Bayvanticin annostelun välillä kannattaa pitää viikko. Punkkisuojauksen jälkeen koiraa ei suositella pestäväksi pariin viikkoon.

Bayvanticin teho riittää yleensä neljäksi viikoksi. Ahkerat shampoopesut heikentävät tehoa. Hyttysten laskeutuminen koiran iholle on usein merkki punkkisuojan uusimisen tarpeesta.

Bayvantic.fi -sivustolta voi tilata sähköpostiin maksuttoman muistutuksen lemmikin punkinsuojauksesta. Palvelu lähettää viestejä neljän viikon välein koko punkkikauden ajan.

Lähde: ELL Karoliina Laine, Orion Pharma Eläinlääkkeet