Tuntuuko, että ulkomaailman äänet tulevat jostain kaukaa? Kiusaako korvien humina tai kutina? Korvissasi saattaa olla ihan perinteinen vahatulppa. Vaha on korvissa tarpeellista: sen tehtävänä on suojata korvakäytävän ihoa. Tavallisesti vaha kulkeutuu korvakäytävän suulle ja putoaa kuivuttuaan pois. Mutta joskus vaha alkaa kertyä korvakäytävään. Kun tulppa tukkii käytävän kokonaan, kuulokin häiriintyy.

Tukkeutunut korvakäytävä ei ole vakava vaiva, mutta kiusallinen se on. Ja jos vahatulppa saa tukkia korvakäytävää pitkään, seurauksena voi olla korvatulehdus. Joten vaha kannattaa häätää pois.

Monta syytä pakkautuneelle korvavahalle

Ethän kaivele korvaasi puikoilla tai muillakaan esineillä? Niillä vain työnnät vahaa syvemmälle ja pahimmassa tapauksessa vahingoitat korvaasi. Itse asiassa korvien kaiveleminen saattaa olla koko alkusyy korvan tukkeutumiselle, jos vaha on sen vuoksi päässyt pakkautumaan.

Myös korvaan joutunut vesi saattaa olla tukkeuman syy, kun se on kostuttanut ja laajentanut vahaa. Syynä vahan pakkautumiselle voi olla myös esimerkiksi nappikuulokkeiden tai kuulokojeen käyttö.

Liuota ja ehkäise vahatulppa apteekin tuotteilla

Turvallinen keino vahatulpan häätämiseen on sen liuottaminen. Tämä onnistuu yleensä kätevästi kotona ja apteekin avulla. Tarjolla on erilaisia korvatippoja ja -suihkeita.
Ja hyvä uutinen: vahatulppia voi myös ehkäistä ennalta! Säännöllinen suihkeen käyttö puhdistaa korvakäytävät, pitää ne kosteina ja vähentää kuivuudesta johtuvaa kutinaa ja ärsytystä.

Katso Remo-Wax-korvasuihkeen käyttöohjevideo: