Tulokset ovat Valittujen Palojen vuosittain tehtävästä Luotetuin Merkki -tutkimuksesta, joka toteutettiin nyt 22. kerran. Suomalaisten luottamus palkittuihin merkkeihin on ollut vahvaa ja tasaista. Multivita voitti oman sarjansa nyt kuudetta kertaa peräkkäin, ja Burana on ollut kärjessä vakaasti: voitto oli jo 22.

Alle 50-vuotiaat luottavat Buranaan ja Multivitaan

Burana sai 48 prosenttia kategoriansa maininnoista. Eroa toiseksi tulleeseen merkkiin oli 20 prosenttia. Suurinta luottamus Buranaa kohtaan oli alle 50-vuotiailla vastaajilla, heistä 59 prosenttia nimesi Buranan eniten luottamakseen särkylääkemerkiksi. Myös miesten luottamus Buranaa kohtaan on korkealla, heistä 51 prosenttia nimesi merkin.

Multivita sai omassa kategoriassaan 13 prosenttia maininnoista. Vahvinta luottamus oli alle 50-vuotiaiden vastaajien joukossa. Heistä 17 prosenttia nimesi Multivitan eniten luottamakseen vitamiinivalmistemerkiksi.

Histec luotetuin allergialääkemerkki

Suomen luotetuin allergialääkemerkki valittiin nyt kolmannen kerran. Histec vei voiton saaden 31 prosenttia kategorian maininnoista. Erityisen korkeaa luottamus oli alle 50-vuotiaiden joukossa, heistä 36 prosenttia nimesi Histecin.

Suomen luotetuimmat valittiin nyt 22. kerran

Vastaajat nimesivät ensin merkin, jota he pitivät luotettavimpana kysytyssä kategoriassa. Sen jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden – laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen – sopimista tähän merkkiin. Lisäksi kysyttiin kuinka todennäköisesti vastaaja valitsisi mainitsemansa merkin ostotilanteessa ja onko vastaaja valitsemansa merkin asiakas/onko käyttänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana ja voisiko suositella sitä muille.

Tutkimus toteutettiin nettikyselynä. Vastaajia oli 2006. Tulokset painotettiin iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.

Lähde: luotetuinmerkki.fi, haettu 17.2.2022