Naisen terveyteen vaikuttavat monet tekijät eri elämänvaiheissa. Lue täältä, miten tunnistat ja hoidat yleisimpiä vaivoja ja katso vinkit muun muassa kuukautiskipujen hoitoon.

Naisen terveys

Näytä kaikki kategoriat
Liikunnasta hyvinvointia raskausaikana
18.9.2020

Rauhallinen liikunta tukee odottajan ja imettäjän hyvinvointia ja auttaa palautumaan raskausajan jälkeen. Huomiota tulee kiinnittää myös lantionpohjan lihaksiin.

Lue lisää
3.9.2019

Alapään kutina ja kuivat limakalvot johtuvat usein liiasta jynssäämisestä. Naistentautien erikoislääkäri Sari Ahonkallio neuvoo, paljonko ja millä naisen intiimialuetta kannattaa pestä.

Lue lisää
13.5.2019

Joka toinen nainen kärsii jossain vaiheessa emättimen kuivuudesta. Naistentautien erikoislääkäri Maija-Liisa Rantala kertoo, kuinka limakalvoista huolehditaan kaiken ikäisenä. 

Lue lisää
30.4.2019

Emättimen limakalvojen kuivuus on myös nuorilla naisilla tyypillinen ongelma. Nuoret naiset kokevat näitä vaivoja esimerkiksi ehkäisypillereiden käytön yhteydessä.

Lue lisää
30.4.2019

Naisen kehossa alkaa tapahtua muutoksia ikääntymisen ja estrogeenitasojen laskun myötä. Estrogeenin tuotanto vähenee tavallisesti vaihdevuosien jälkeen.

Lue lisää
iloitse raskausajasta
2.1.2019

Raskaus on ainutkertainen aika naisen elämässä. Odottajan mieltä askarruttavat kysymykset saavat asiantuntevat vastaukset neuvolasta.

Lue lisää
vaihdevuodet
29.10.2018

Unettomuutta, mielialan vaihtelua, rytmihäiriöitä, keskittymisongelmia, painonhallinnan vaikeutumista, nivel- ja lihaskipuja, pahenevia PMS-oireita. Nämä kaikki voivat olla merkkejä vaihdevuosien alkamisesta.

Lue lisää
16.4.2018

Virtsankarkailu alkaa haitata arkea usein vaivihkaa. Vaivaa ei kannata hävetä, sillä keinoja helpottaa tilannetta on monia.

Lue lisää
3.10.2017

Kuukautiskipuun on olemassa hyviä ja tehokkaita hoitoa. Kivusta ei kannata kärsiä.

Lue lisää
29.5.2017

Kuukautiskivut kiusaavat monia naisia säänöllisesti. Kivuista ei kannata kärsiä turhaan, sillä niihin löytyy useita helpotuskeinoja.

Lue lisää
29.5.2017

Hiivatulehdus on useimmille naisille tuttu vaiva. Sen hoito on onneksi melko helppoa ja tulehdusta voi myös ennaltaehkäistä.

Lue lisää
3.6.2014

Hiivatulehdus on tuttu vaiva monelle naiselle. Siihen liittyy kuitenkin paljon uskomuksia, jotka eivät aina pidä paikkaansa.

Lue lisää
3.6.2014

Hiivatulehdus on ikävä, useimmille naisille tuttu vaiva. Hiivatulehduksen hyvä hoito on onneksi melko helppoa ja tulehdusta voi myös ennaltaehkäistä.

Lue lisää
3.6.2014

Tulehduskipulääkkeet ovat kuukautiskipujen ensisijainen hoito, mutta muitakin apukeinoja löytyy. Älä jää yksin kipujen kanssa.

Lue lisää
27.5.2014

Nyt on se aika kuusta, kun alavatsaan sattuu, päätä särkee, väsyttää ja oksettaa. Tulehduskipulääkkeet ovat kuukautiskipujen ensisijainen hoito, mutta muitakin apukeinoja löytyy, erikoislääkäri Riitta Heikkilä kertoo.

Lue lisää
5.5.2014

Hiivatulehdus on tuttu juttu useimmille naisille. Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Riitta Heikkilä Mehiläisestä neuvoo, miten hoidat hiivatulehdusta ja ehkäiset sen uusiutumista.

Lue lisää
5.1.2012

Hiivatulehdus on monelle naiselle tuttu juttu, johon osataan hakea apua apteekista. Jotta kutiseva vaiva ei kehittyisi kierteeksi, kannattaa lääkehoidon lisäksi kiinnittää huomiota elämäntapoihin.

Lue lisää