1. Aloita ihotyypistäsi

Edustaako ihosi normaalia, kuivaa, rasvoittuvaa ihotyyppiä, vai yleisintä, eli sekaihoa? Entä onko ihosi lisäksi herkkä, ohut tai ikääntynyt? Ihotyyppiin ja tuotteiden valintaan liittyviin kysymyksiin kannattaa kysyä neuvoa apteekin henkilökunnalta.

2. Arvioi omat tottumuksesi

Millaisiin tuotteisiin tai hoitoihin olet ollut tyytyväinen? Entä mikä on sinulle käytettävyydessä tärkeää? Miellyttääkö vaikkapa pumppupullo tuubia enemmän?

3. Tunnista kuivuuden syy

Iho saattaa kärsiä joko rasvan tai kosteuden puutteesta. Iho saattaa hilseillä, jos se on pintakuiva. Tällöin avuksi ovat etenkin ravitsevat ja rasvaiset tuotteet. Jos iho on kosteusköyhä, se kiristelee tai kutiaa ikävästi. Janoiselle iholle on hyvä käyttää tuotteita, jotka sitovat ihon sisältämää vettä.

4. Huomioi erityistarpeet

Joillakin ihmisillä niin sanottu kasvojen T-alue, eli otsa, nenä ja leuka, rasvoittuu helposti, mutta poskien iho voi olla hyvin pintakuiva. Silloin iho saattaa vaatia kahdentyyppiset kosmetiikkatuotteet: rasvoittuva alue kevyemmän, geelimäisen valmisteen ja pintakuiva alue kosteuttavamman voiteen. Mikäli kärsit lääkehoitoa vaativista ihosairauksista, kuten atooppisesta ihosta, käänny lääkärin puoleen.

5. Älä unohda aurinkosuojaa

Aurinkoisilla hangilla ja varsinkin kevät- ja kesäaikaan myös kasvovoiteessa on hyvä olla mukana aurinkosuoja.

6. Vaihda tuotteet vuodenajan vaihtuessa

Kesäiho saattaa tarvita kevyemmät tuotteet talven ravitsevampien kosteusvoiteiden sijaan.