1. Vältä ärsytystä

Suojaa  kasvosi pakkaselta, tuulelta ja auringolta. Myös saunominen pahentaa oireita, ja mekaaninen rasitus tai tupakointi ovat herkälle iholle myrkkyä. Pakkasessa ja auringossakin voit ulkoilla, mutta käytä silloin apteekista saatavaa herkän ihon suojavoidetta. Saunassa kannattaa suosia lempeitä löylyjä ja suojaavaa naamiota.

2. Puhdista aamuin illoin

Tärkeintä on säännöllinen kotihoito aamuin illoin. Herkkä iho on pidettävänä puhtaana, ja se tarvitsee paljon suojaa. Couperosa ei häviä, joten hoidon pitää olla jatkuvaa. Käytä vain herkälle iholle sopivia, kosteuttavia ja rauhoittavia tuotteita. 

3. Kuori kasvojasi hellävaraisesti

Herkkääkin ihoa kannattaa välillä kuoria, jotta hoitovoiteet imeytyvät paremmin. Ihon paksuudesta ja herkkyydestä riippuu, miten usein sitä saa kuoria. Joka tapauksessa normaalille iholle suositeltava kerta viikossa on couperosa-iholle liian usein. Kuorinta-aineen pitää olla pienirakeista ja hellävaraista.

4. Muista välillä myös tehohoito

Ärtynyt ja kuumottava iho kaipaa helpotusta rauhoittavasta ja kosteuttavasta naamiosta, seerumista tai tehokkaasta hoitovoiteesta. Kysy rohkeasti neuvoja apteekista. Apteekeissa on tarjolla monenlaisia herkälle iholle kehitettyjä hajusteettomia tuotteita, ja henkilökunta neuvoo mielellään.

Asiantuntijana apteekkikosmetologi Eija Lehtimäki Koskikeskuksen apteekista Tampereelta.