Talvi

Talvella hiusten vaivana ovat sekä sähköisyys että kuivuus. Pipon hautoma päänahka saattaa olla kuiva, ja silti hiukset rasvoittuvat nopeasti.

  • Käytä hiusten hoitoon laadukkaita, juuri sinun tarpeisiisi sopivia tuotteita. Shampoo ja hoitoaine valitaan ensisijaisesti sen mukaan, mitä päänahka kaipaa. Sen jälkeen valinnassa huomioidaan se, miten hiukset on käsitelty.

Sauna

Pakkasessa ulkoilun jälkeen on mukavaa mennä lämpimään saunaan. Hiuksille kuitenkin myös kuumuus aiheuttaa vaurioita.

  • Jos haluat saunoa kovissa löylyissä, hiukset on hyvä suojata esimerkiksi pyyhkeellä. Kuivat hiukset kestävät kuumuutta paremmin kuin kastellut, mutta muotoilutuotteet pitää kuitenkin pestä hiuksista pois ennen saunaan menoa. Suositeltavaa on käyttää saunassa hiusnaamiota, joka pestään lopuksi huolellisesti pois.

Auringonpaiste

Auringonpaiste kuivattaa hiuksia kesällä. Mitä käsitellympi hius on, sitä rankemmin aurinkokin siihen vaikuttaa. Paahde ja merivesi myös haalistavat hiuksen värin.

  • Suojaa hiukset hatulla. Myös UV-säteilyltä suojaavat tuotteet ovat suositeltavia. Hiusväreistä luonnonvärit kuten henna kestävät auringossa paremmin haalistumatta.

Ulkomaanmatkat

Ulkomaanmatkan jälkeen hiukset voivat tuntua oudoilta, koska eri kaupunkien vesissä on eroja.

  • Anna hiuksille syväpuhdistuskuuri – hiuksetkin kaipaavat detoxia. Syväpuhdistavaa shampoota voi käyttää aluksi kerran viikossa ja myöhemmin esimerkiksi kerran kuussa, kunnes hius palautuu normaalin oloiseksi.

 

Teksti perustuu kampaaja Katri Mehtälän haastatteluun.

Teksti: Johanna Paasikangas-Tella

Aiheeseen liittyvää