Allerginen nuha, silmä- ja iho-oireet voivat olla kurjia kavereita. Tästä osiosta löydät kokemuksia allergiasta sekä vinkkejä oireiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn eri vuodenaikoina.
 
10.11.2020

Hengenahdistus on yleinen astmaoire. Se saattaa olla merkki myös astmaoireiden puhkeamisesta tai pahenemisesta. Astmaan liittyvä hengenahdistus ei usein ilmene yksinään vaan yhdessä muiden oireiden kanssa.

Lue lisää
 
15.4.2020

Siitepöly aiheuttaa allergisella nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, joskus myös yskää ja hengityksen vinkumista.

Lue lisää
 
1.4.2020

Vaikuttaako ravinto tai ruokailun ajankohta allergialääkkeen tehoon? Milloin lääkitys kannattaa aloittaa? Lääkeväittämiin vastaa lääketiedon koordinaattori, farmaseutti Leena Äyräpää Yliopiston Apteekista.

Lue lisää
 
26.4.2019

11-vuotias Jonna on kärsinyt koko elämänsä pahoista allergioista. Perhe sinnitteli allergialääkkeiden avulla, mutta vasta siedätyshoito toi avun pidemmän päälle. Kolmen vuoden hoidon jälkeen Jonna voi vihdoin nauttia keväästä.

Lue lisää
 
3.4.2018

Koivun siitepölyä on ennusteiden mukaan runsaasti tänä keväänä, mutta sää vaikuttaa siihen paljon. Allergiaoireisiin on saatavissa tehokasta apua.

Lue lisää
 
11.12.2017

Joulu tuntuu nenässä monina tuoksuina. Hyasintti, joulukuusi, tuoksukynttilät ja kaneli ovat monelle rakkaita joulun tuoksuja – moni suomalainen saa niistä kuitenkin oireita.

Lue lisää
 
22.7.2015

Lämpö herättää hyönteiset ja käärmeet. Näin hoidat ja suojaudut niiden haitoilta.

Lue lisää
 
3.6.2014

Allergian ja tavallisen kesäflunssan erottaminen toisistaan voi olla hankalaa, sillä oireet ovat samankaltaiset. Näiden oireiden avulla tunnistat, onko paras apu allergialääke vai vuodelepo.

Lue lisää
 
7.4.2014

Kausiallergiasta kärsivä saa usein avun ilman reseptiä saatavasta antihistamiinista. Joskus allergikko tarvitsee kuitenkin lääkärin apua.

Lue lisää
 
3.4.2013

Siitepölyallergia ja allerginen nuha kannattaa hoitaa ajoissa ja oikein. Allergia- ja astmaliiton allergianeuvoja Anne Vuorenmaa tarjoaa parhaat neuvot

Lue lisää
 
27.3.2013

Lääkkeet hoitavat astmaa, mutta myös liikunnalla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä unella voi hoitaa astmaa ja lievittää sen oireita.

Lue lisää