Vinkkejä lemmikin onnistuneeseen kesänviettoon

Kesänvietossa niin kotona kuin reissussakin voi lemmikille sattua monenlaista. Jännittävät tapahtumat tai sopimaton ruoka voivat aiheuttaa vatsavaivoja. Oksentelun ja ripulin hoidon voi aloittaa kotikonstein, jos lemmikin yleisvointi on hyvä. 

Oksentelun ja ripulin kotihoito

Aikuisen, perusterveen lemmikin mahatautia voi hoitaa kotikonstein, jos eläin on virkeä, sillä ei ole kuumetta ja se suostuu juomaan. Nestehukka heikentää nopeasti vointia, joten riittävästä nesteen saannista on huolehdittava niin mahataudin kuin esimerkiksi kovan rasituksen aikana. Aptus Nutrisal jauhe sisältää elektrolyyttejä ja sokereita. Veteen sekoitettuna se sopii erinomaisesti menetetyn nesteen korvaamiseen.   

Ripulin aikana lemmikille tarjotaan helposti sulavaa ruokaa useita pieniä annoksia päivässä. Lisäksi annetaan suolistossa haitallisia aineita sekä nestettä sitovia Aptus Attapectin tabletteja tai Diarsanyl pastaa. Aptus Attapectinin sisältämät attapulgiitti ja pektiini sitovat suolistossa haitallisia aineita sekä suojaavat ruuansulatuskanavan seinämiä. Diarsanyl pasta sisältää haitallisia aineita suolistossa sitovaa ja limakalvoa suojaavaa montmorilloniittisavea, prebiootteja, sokereita ja elektrolyyttejä. Aptus Tehobakt Pet maitohappobakteerivalmiste tasapainottaa suoliston bakteeristoa ja sitä voidaan käyttää ripulin lisäksi myös antibioottikuurin aikana.   

Mikäli lemmikin mahataudin oireet eivät helpota muutamassa päivässä tai eläimen yleisvointi heikkenee, sillä on kuumetta tai lemmikki oksentaa juomansa veden, on otettava yhteyttä eläinlääkäriin. Mahaoireista kärsivät pennut ja aikuiset lemmikit, joilla on perussairaus, on syytä viedä nopeammin eläinlääkärin tutkittavaksi.   

Lue lisää vatsan hyvinvoinnista ja Aptus-tuotteista