Uudet suositukset pienten lasten aurinkosuojaukseen

Elämämme aikana kertyvästä UV-säteilystä saamme hyvin suuren osan juuri lapsina ja nuorina. Alle 18-vuotiaiden ihon kunnollinen suojaaminen voi estää jopa 80 prosenttia myöhemmistä valon aiheuttamista vaurioista. Siksi lasten ihon suojaamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota: iho on ohut ja herkkä, eivätkä sen omat suojamekanismit ole täysin vielä kehittyneet.

Kevään 2011 tiedotteessa Teknokemian Yhdistys suosittelee, että alle puolivuotiaille vauvoille ei käytetä lainkaan aurinkosuojaa. Tätä vanhemmille lapsille TY neuvoo vaatteiden, päähineen ja aurinkolasien lisäksi erittäin korkean kertoimen suojatuotetta.

Orionilta Sebamed Baby Sun lasten herkälle iholle

Dermatologiseseti ja kliinisesti testatut Sebamed Baby -aurinkotuotteet on kehitetty lasten herkälle iholle yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa.
-Sebamed Baby -sarjan teho perustuu fysikaalisten ja kemiallisten suoja-aineiden yhdistelmään, jolla saavutetaan kattavin mahdollinen suoja sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan.
- Hyvin imeytyvä vesi-öljyssä-koostumus pysyy iholla aikuisten aurinkovoiteita paremmin hylkien tehokkaasti vettä ja hiekkaa.
- Hajusteettomien ja parabeenittomien tuotteiden pH on 5.5. Näin ne ylläpitävät ihon luonnollista tasapainoa vahvistaen myös ihon oman suojautumiskyvyn kehittymistä UV-säteitä vastaan.
- Tuotteissa noudatetaan COLIPAn säädöksiä ja käytetyt filtterit ovat EU:n kosmetiikkadirektiivien mukaan testattuja ja täysin turvalliseksi todettuja.