Riippumattomat analyysitulokset osoittavat Orionin DeviSol-valmisteen vaatimusten mukaiseksi

Viime viikolla julkisuutta tiedotusvälineissä saaneen Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan Orionin DeviSol-valmisteen D-vitamiinipitoisuus vastasi vain 77-prosenttisesti pakkausselosteessa ilmoitettua määrää. Tulos osui kuitenkin tutkimuksen virhemarginaaliin.

Orion kyseenalaistaa Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinivalmisteiden pitoisuusmäärityksiä analysoineen tutkimuksen tulokset ja käytetyn tutkimusmenetelmän Orionin DeviSol-valmisteen osalta.

Orion on teetättänyt samasta DeviSol-tuotteen valmistuserästä ulkopuolisessa tutkimuslaboratoriossa uudet riippumattomat analyysit, jotka valmistuivat eilen. Tämän vakiintuneen tutkimusmenetelmän mukaan tehdyn analyysin tulokset osoittavat kyseisen DeviSol-tuote-erän D-vitamiinipitoisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Tutkimuslaboratorion saama D3-vitamiinipitoisuustulos esimerkiksi DeviSol 20 mikrog-tabletista oli 22,4 mikrogrammaa/tabletti eli 112 prosenttia pakkausselosteessa mainitusta määrästä.

DeviSol-tuotteet tutkitaan säännöllisesti akkreditoiduissa tutkimuslaboratorioissa. Kaikkien näiden analyysien tulokset ovat osoittaneet tuotteen ja sen D-vitamiinipitoisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Orion haluaa korostaa aiemmin julkaistua kantaansa siitä, että DeviSol täyttää tuotteelle asetetut laatuvaatimukset, ja tuotteen käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan.