Rautainen tammikuu: kahvakuulaile keho vahvaksi

Aloita uusi vuosi tehokkaalla ja toiminnallisella kahvakuulatreenillä. Kahvakuulaohjaaja Elina Anttikoski opastaa, miten saat perusliikkeet ja tekniikan haltuun.

  

Suosittu kahvakuulatreeni kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisesti liikkeillä, jotka mukailevat ihmisen luonnollisia liikeratoja. Älä anna kahvakuulan simppelin ulkomuodon hämätä – monipuolisen mörssärin avulla kehität voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä sekä tasapainoa.

Kahvakuulatreeni on vauhdikasta, ja sitä haluaa tehdä heti täysillä. Tekniikan puute saattaa kuitenkin kostautua. Aloittelijan kannattaa valita 4–6 kilon kuula ja opetella liikeradat huolella. Kun olet varma suoritustekniikasta, voit edetä 8–12 kilon kuulaan.

Kahvakuulatunteja vetävä ryhmäliikuntavastaava, Personal Trainer Elina Anttikoski opastaa itsehoitoapteekin lukijoille kuukauden ajan joka viikko uuden perusliikkeen, joka vahvistaa tasaisesti koko kehoa – ja tuottaa tuloksia.

Elinan muistilista aloittelijalle:

  • Keskity korsettiin. Aktivoi vatsalihakset ennen jokaista liikettä ja niiden aikana. Tiukka vatsalihaspaketti tukee alaselkää. Napa sisään ja ylös siis!
  • Nosta hallitusti. Kiinnitä huomioita siihen, miten nostat kuulan lattialta –jaloilla, ei koskaan selällä.
  • Lämmittele ja jäähdyttele. Lämmittele kehon suurimmat lihasryhmät vaikkapa kevyen kahvakuulan kanssa. Olkanivelet ovat treenissä kovilla, joten pyörittele myös käsiä ja ranteita.
  • Ajasta tai laske. Voit tehdä liikkeet joko aikaa vastaan tai laskemalla toistot. Itsehoitoapteekin ohjelmassa liikkeet harjoitellaan ajastettuna, mutta toistojen laskeminen käy yhtä hyvin.

Opettele kahvakuulaliikkeitä:
Etuheilautus
Leveä kyykky ja pystysoutu
Yhden jalan maastaveto ja kulmasoutu
Istumaannousu

Teksti: Maria Nokkonen
Kuvat: Susa Junnola