Raskaana oleva tarvitsee kalan rasvoja

Äidin ravitsemus vaikuttaa lapsen syntymäpainoon, raskauden kestoon ja lapsen aivojen kehitykseen. Yksi tärkeä osa odottavan äidin ja sikiön ravitsemusta ovat monityydyttymättömät, pitkäketjuiset rasvahapot, joita saadaan esimerkiksi kaloista. Ne ovat välttämättömiä mm. sikiön hermoston, näkökyvyn ja immuunijärjestelmän kehitykselle.

Kalaa tulisi raskauden aikana syödä ainakin kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Vaihtelulla vältetään ympäristösaastepitoisuuksien kertymistä. Jos kala ei maistu tai sovi, tärkeiden omega-3 rasvahappojen päivittäisen saannin voi varmistaa myös laadukkaalla kalaöljyvalmisteella.

Multivita Omegalive Raskaus on täsmätuote suomalaiselle äidille

Teksti: Johanna Paasikangas-Tella