Pese ihoa oikein

Iho kuivuu ja kutisee, kuulostaako tutulta? Älä ainakaan välttele pesua. Valitsemalla oikeanlaisen pesunesteen autat ihoasi ylläpitämään sen luonnollista, lievästi hapanta suojaa.

Oli ihotyyppisi mikä tahansa, se kaipaa hoitotuotteita, jotka ylläpitävät ihosi hyvinvointia ja tervettä tasapainoa. Vääränlaisen pesunesteen valinta johtaa usein vain lisäriesaan, jolloin normaalikin iho saattaa kipristellä ja tuntua epämukavalta.

Hyväksy hapan hipiä

Tiesitkö, että terveellä iholla on luonnostaan lievästi hapan suojakerros, jonka pH on noin 5,5?

”Happaman suojakerroksen tehtävänä on ylläpitää ihosi terveyttä muun muassa estämällä kosteuden haihtumista. Lisäksi suojakerros auttaa ihoasi puolustautumaan ulkoisia ärsykkeitä vastaan”, kertoo Orionin apteekkikosmetiikan tuotepäällikkö Leena Paattakainen.

“Jos käytät esimerkiksi pH-arvoltaan neutraaleja tai emäksisiä hoitotuotteita, ihosi pH-arvo nousee tilapäisesti. Sen seurauksena oma, luonnollinen suojakerros heikkenee ja ihosi saattaa kuivua tai ärtyä.”

Hoida hellästi

Ihon pH kohoaa hieman jokaisen pesun yhteydessä, sillä vesijohtoveden pH-arvo on emäksinen. Jo sen vuoksi on tärkeä kiinnittää huomiota oikeanlaisen pesunesteen valintaan. Puhdistus hellävaraisella, ihon luonnollista pH-arvoa tukevalla pesunesteellä auttaa ihosi omia suojamekanismeja palautumaan nopeammin.

”Pesun jälkeen pitää myös muistaa normaalit hoitorutiinit, kuten ihon kosteutus. Jokainen ihotyyppi kaipaa kosteutta – se on yksi ihonhoidon kulmakivistä”, Paattakainen summaa.

Teksti: Maria Nokkonen