Orionin lääkeboksi mukaan lomalle

Orionin lääkeboksi on kätevä tapa koota kaikki tarvittavat lääkkeet ja muut lomalla hyödylliset ensiaputarvikkeet yhteen paikkaan. Lääkeboksin voi täyttää apteekissa omien tarpeiden tai esimerkiksi matkakohteen mukaan.

Perheen kannattaa koota lääkeboksiin kesän ajaksi ainakin ripulilääkettä (Lopex), särky- ja kipulääkettä (Burana) sekä lääkevoidetta (Orionin Hydrocortison), joka helpottaa auringonpolttamia ja hyönteisten puremia.

Ulkomaille on syytä varata etenkin käsihuuhdetta (Neo-Amisept), aurinkotuotteita ja maitohappobakteereita. Lisäksi matkalle kannattaa pakata tarpeen mukaan myös särky-, ripuli- ja muita lääkkeitä. Muista myös kätevä Matkalle mukaan -opas (pdf) sekä älypuhelimiin ladattava sovellus.

Veneretkelle lähtevän kannattaa koota laatikkoon esimerkiksi vedenkestävä aurinkosuoja ja huulirasvaa. Auringonpolttamiin saa apua lääkevoiteesta (Pantyson).

Kesämökille suuntaavan on hyvä ottaa mukaan Kyypakkaus, lääkevoiteita (Hydrocortison ja Pantyson) sekä särky- ja kipulääkettä (Burana). Jos kärsii allergiaoireista, ota mukaan myös allergialääkkeet (Histec).