Orion vetää varotoimena Burana-Caps 400 mg -kapselit käyttäjiltä

Orion on erityisenä varotoimena päättänyt vetää Burana-Caps 400 mg-kapselit pois käyttäjiltä. Syynä on mahdollinen yksittäisten vieraiden kapseleiden sekoittuminen tuotteeseen. Orionin Burana-Caps -erissä ei ole kuitenkaan havaittu vieraita kapseleita.

Burana-Caps –kapselit valmistetaan eurooppalaisella sopimusvalmistajallamme, joka on erikoistunut kapseleiden valmistukseen.  Mahdollinen kapseleiden sekoittuminen on tapahtunut sopimusvalmistajamme tuotannossa. Burana-Caps -kapselit pakataan Orionin omalla tehtaalla Salossa. Salon pakkauslinjalla tapahtuvassa jatkuvassa automaattisessa valvonnassa ei ole havaittu vieraita kapseleita. Burana-Caps 400 mg-kapselit ovat vaatimusten mukaisia.

Koska ei ole kuitenkaan täyttä varmuutta, onko Orionin Burana-Capsin pakkauksiin päätynyt vieraita  kapseleita, Orion vetää erityisenä varotoimena  Burana-Caps -kapselit pois käyttäjiltä.

Orionin tiedossa ei ole yhtään tapausta, jossa  käyttäjä olisi havainnut vieraita kapseleita pakkauksestaan.  Tapaus koskee vain Burana-Caps –kapseleita, eikä liity muihin Burana-tuoteperheen tuotteisiin.

Burana-Caps 400 mg kapseli on punainen, soikea, pehmeä liivatekapseli, joka sisältää kirkasta viskoosia nestettä. Kapselin pituus n. 15 mm ja leveys n. 10 mm. Kapselissa on merkintä BURANA. Kapselin ja pakkauksen kuva löytyy Orionin nettisivuilta osoitteesta www.orion.fi. Mahdolliset vieraat kapselit voi ihmissilmä hyvin erottaa väriltään, muodoltaan, kooltaan tai merkinnöiltään Burana-Caps-kapseleista.

Käyttäjiä neuvotaan palauttamaan 22.12.2015 mennessä sekä avatut että käyttämättömät Burana-Caps –pakkaukset lähimpään apteekkiin, josta ne palautetaan Orionille. Apteekissa täytetään palautuslomake, johon merkitään asiakkaan tilinumero. Orion hyvittää pakkauksen hinnan asiakkaan tilille.

Orion on raportoinut tapauksen Suomen lääkeviranomaiselle Fimealle ja toimii tiiviissä yhteistyössä sen kanssa.

Lisätietoa Orion.fi -verkkosivulta

Burana-Caps vastauksia kysymyksiin

Burana-Caps tuotepalautuslomake (pdf)

Burana-Caps returblankett (pdf)