Oikean perusvoiteen valinta ja käyttöNäin käytät perusvoidetta

Vanha tuttu perusvoide on yllättävän monikäyttöinen. Se sopii jokaiselle vauvasta vaariin ja kaikkialle iholle. Lue, miten ja mihin kaikkeen perusvoidetta voi käyttää.

Perusvoiteet sisältävät vain tarpeellisia ainesosia. Niissä ei ole hajusteita, väriaineita tai muita yleisesti herkistäviksi tiedettyjä aineita. Perusvoiteet sopivat myös ihottumasta kärsivälle iholle ja niiden lähtökohta on ihon hoitaminen.

Oikean perusvoiteen valinta

Perusvoiteita löytyy aina kevyestä ja kosteuttavasta rasvaiseen versioon sekä kaikkea siltä väliltä. Voiteen valinta riippuukin omasta ihotyypistä ja mieltymyksistä.  Pelkkää kosteutta kaipaavalle sopii kevyempi voide, kun taas atooppinen iho vaatii rasvaisemman version. Oikea voide löytyy parhaiten kokeilemalla.

Voiteet koko perheelle

Perusvoide sopii koko perheelle. Yksi voide ei välttämättä käy kaikkiin tilanteisiin, mutta se voi sopia toisella kasvovoiteeksi, toisella jalkavoiteeksi ja kolmannella koko kehon kosteutukseen. Eri-ikäiset ja erilaiset ihotyypit hyötyvät samasta voiteesta eri tavoin.

Voiteen sopivuus

Perusvoiteen sopivuus iholle näkyy jo parin käyttökerran jälkeen. Jos voide tuntuu liian kevyeltä kokeile rasvaisempaa versiota ja toisinpäin. Ihon kirvely voitelun jälkeen voi johtua siitä, että voiteen kosteusaste ja ihon kuivuusaste eivät sovi yhteen. Silloin kannattaa kokeilla toista perusvoidetta.

Pesuun ja meikinpoistoon

Perusvoide sopii kuivaihoisille myös ihon puhdistukseen. Se sisältää samoja peseviä aineita kuin pesunestekin ja puhdistusteho riittää hyvin normaalitilanteissa. Perusvoiteella voi pestä koko vartalon ja se sopii myös meikinpoistoon.

Hiusten pesuun ja hoitoon

Kuivista hiuksista ja päänahasta kärsivät saavat avun perusvoiteesta. Se sopii kuivan päänahan pesuun joko sellaisenaan tai voiteen voi antaa vaikuttaa päänahassa jonkin aikaa ennen pesua. Perusvoidetta voi käyttää pieninä määrinä myös hoitoaineena kuiviin hiuslatvoihin.

Juttua varten on haastateltu Orionin tuotepäällikkö Anja Koskista.

Teksti: Suvi Huttunen