Mikä tuo valoa pimeän keskelle, Sikke Sumari?

”En tiedä, johtuuko se valon vähyydestä, kylmästä ilmasta vai mistä, mutta talven tullen siirryn keveistä salaateista tuhteihin pataruokiin, maukkaisiin keittoihin ja tulisempiin mausteisiin. Pimeän tullen olen lisännyt aamupirtelööni mehiläisen siitepölyä, kookosöljyä, D-vitamiinitippoja, itse kerättyjä mustikoita ja viinimarjoja. Lisäksi valmistan pakurikääpäteetä ja teen suklaani itse alusta asti. Ne piristävät ja voimaannuttavat pimeän keskellä."

"Talveen liittyy tietysti painon nousun riski, mutta itse huolehdin, ettei niin käy. Ruokavalioni on välimeren mallin mukainen. Käytän kuitenkin mahdollisimman lähellä ja puhtaasti tuotettuja kotimaisia raaka-aineita. Kaamokseen voi suhtautua myös positiivisesti. Itse sytytän kynttilät, luen kirjoja ja nautin siitä, ettei aurinkoinen sää pakota minua lenkille.”

Sikke Sumari on TV-kokki ja keittokirjailija.

Teksti: Jussi Lehmusvesi