Itä-Suomen yliopiston uusintatutkimuksen tulokset vastaavat Orionin ilmoittamia D-vitamiinipitoisuuksia

Akkreditoitu Eurofins sekä Lunaria tutkivat muutama viikko sitten saman erän, jota käytettiin Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinitutkimuksessa. Tänään julkaistut Itä-Suomen yliopiston teettämän uuden tutkimuksen tulokset vastaavat näiden kahden ulkopuolisen tutkimuslaboratorion saamia tuloksia, ja kaikki tulokset osoittavat kyseisen DeviSol tuote-erän D-vitamiinipitoisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Itä-Suomen yliopiston alkuperäisen tutkimuksen mukaan DeviSol 20 mikrog-tabletin vahvuudeksi ilmoitettiin 15,3 mikrogrammaa, joka vastasi vain 77-prosenttisesti pakkausselosteessa ilmoitettua määrää.  Yliopiston nyt DeviSol 20 mikrog-tabletille saama  tulos oli 21,5 mikrogrammaa/tabletti eli 107,5 prosenttia pakkausselosteessa mainitusta määrästä.

Orion kyseenalaisti Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinivalmisteiden pitoisuusmäärityksiä analysoineen tutkimuksen tulokset ja käytetyn tutkimusmenetelmän Orionin DeviSol-valmisteen osalta pian tulosten julkitulon jälkeen.

DeviSol-tuotteet tutkitaan säännöllisesti akkreditoiduissa tutkimuslaboratorioissa. Kaikkien näiden analyysien tulokset ovat osoittaneet tuotteen ja sen D-vitamiinipitoisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Orion haluaa korostaa aiemmin julkaistua kantaansa siitä, että DeviSol täyttää tuotteelle asetetut laatuvaatimukset, ja tuotteen käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan.