Iho siirtyy kesäaikaan Orionin perusvoiteiden avulla

Talvella iho tuntuu kuivalta ja jopa kireältä, kun auringonvalon puute ja kylmyys yhdessä vaikuttavat ihosolujen keramidien tuotantoon. Vaikka kevät lisääkin keramidien muodostumista, ihonhoito on yhtä tärkeää kuin talvella. Nyt on aika valmistaa ihoa kohtia kesää.

Suomen monipuolisin perusvoidevalikoima (yhteensä 14 tuotetta) kattaa kaikki neljä vuodenaikaa ja eri ihotyyppien tarpeet – aina normaalista ja kuivasta, herkästä ihosta atopia- ja psoriasis-ihoon. Orionin kosteuttavien, hoitavien ja erikoisperusvoiteiden joukosta apteekin ammattilaisten avulla löytyy sopiva vaihtoehto jokaiselle suomalaiselle.

Kannattaa muistaa, että talvipakkasilla toimivaksi todettu voide voi keväällä tuntua liiankin tuhdilta. Kun ihonhoidossa valmistaudutaan kesään on paikallaan kokeilla myös luotettavan, suomalaisen valmistajan kevyempiä perusvoidevaihtoehtoja.

Keväälläkin iho kaipaa kosteutusta ja suojaa

Auringonvalo toki lisääntyy keväisinä päivinä, mutta iho on vielä pääosin vaatekerroksen alla suojassa. Normaali-ihokin kaipaa edelleen hoitavia ainesosia. Perusvoiteissa (esim. Aqualan L ja Ceralan) on suojaavien rasva-aineiden ja veden lisäksi muita kosteutta ihoon sitovia aineita, kuten glyserolia ja keramideja, jotka parantavat ihon kosteutusta ja pidentävät voiteen vaikutusaikaa. Liiallista veden iholta haihtumista ehkäisevät keramidit myös vahvistavat ihon suojaavuutta.

Kuivaa, kutisevaa ja hilseilevää ihoa saa säästelemättä pestä, mutta pesun jälkeen kosteus on hyvä sitoa pysymään iholla pidempään hoitavalla perusvoiteella. Kuivattava saippua kannattaa vaihtaa kosteuttavaan perusvoiteeseen (esim. Aqualan L). Kiireisen aamusuihkun jälkeen on iholle hyvä levittää kevyttä, kosteuttavaa perusvoidetta (esim. Aqualan L). Illalla on hoitavamman, keramideja sisältävän erikoisperusvoiteen vuoro (esim. Ceralan).

Kesää kohti mennessä auringonvalo lisää keramidien muodostumista ja paksuntaa ihoa. Myös perimällä ja iällä on merkitystä keramidien muodostuksessa. Atoopikon iholla keramideja syntyy vähemmän kuin ns. normaali ihossa. Ikääntynyt iho lähestyy toiminnaltaan atooppista ihoa, joten siinä muodostuu vähemmän keramideja – kutina ja kuivuus sen sijaan lisääntyvät.

Kehitetty suomalaiselle iholle, ihotautilääkäreiden kanssa

Orion Pharma on kehittänyt perusvoiteita yhdessä ihotautilääkäreiden kanssa jo vuodesta 1953. Nimenomaan suomalaiselle iholle suunnitellut tuotteet valmistetaan kaikki Suomessa, Orionin omassa valvotussa tuotannossa Turussa.  Orionin perusvoiteita myyvät apteekit.