Favorasta tuotteet perusihonhoitoon

Hyvään ihonhoitoon kuuluu säännöllinen puhdistus ja kosteutus. Varsinkin herkkä tai allerginen iho kaipaa siihen mahdollisimman hellävaraisia tuotteita. Kosmetologi Ulla Aronen Klaukkalan Apteekista kertoo, miten ihonhoito onnistuu apteekin kosmetiikalla.

Ihoa kutittaa ja sitä tekee mieli raapia jatkuvasti. Lisäksi päivävoiteen tuoksu saa aivastelemaan jatkuvasti. Mikä neuvoksi? Moni herkkäihoinen tai allerginen saa tavallisesta kosmetiikasta helposti oireita. Apu saattaa löytyä apteekin ihonhoitotuotteista. Apteekkikosmetiikasta on jätetty kaikki yleisimmät herkistävät ainesosat pois ja tuotteita löytyy niin hajustettuina kuin hajustamattomina.

"Apteekkikosmetiikan etuna on, että kaikki tuotteet on tarkoin tutkittu. Esimerkiksi tuotteiden mainonnassa kerrotut vaikutukset perustuvat yleensä tutkimustietoon", Aronen huomauttaa. Apteekkikosmetiikkaa valmistavat usein lääketehtaat, jotka huolehtivat tuotteiden turvallisuudesta ja puhtaudesta.

Perustana puhdistus ja kosteutus

Kasvojen iho kaipaa puhdistusta sekä aamulla että illalla. Aronen muistuttaa, että ihon puhdistamisen jälkeen on hyvä käyttää kasvovettä, joka viimeistelee puhdistuksen, tasapainottaa ihon pH:n ja kosteuttaa ihon hetkellisesti. Kun iho on näin saatu vastaanottavaiseksi, sille voi levittää kosteusvoidetta. "Nämä säännölliset rutiinit riittävät ihon perushoitoon", Aronen korostaa.

Ihonhoitoa pidetään usein enemmän naisten juttuna, mutta myös miesten iho kaipaa peruspuhdistusta ja -kosteutusta. "Miehen iho on keskimäärin naisen ihoa paksumpi ja rasvaisempi, joten kosteusvoiteeksi kannattaa valita ohut ja nopeasti imeytyvä voide."

Kuorinta lisää tehoa

Iho nauttii myös säännöllisesti viikoittain tehdystä kuorinnasta. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta ja auttaa ihoa vastaanottamaan hoitotuotteiden tehoaineet.

Silmät tarvitsevat hellää hoivaa

Silmänympärysiho tarvitsee yleensä oman tuotteensa, sillä iho silmien alueella on erityisen ohut ja herkkä. Silmänympärysiho kuivuu muuta ihoa herkemmin, ja ensimmäiset juonteet ja rypyt ilmestyvät yleensä juuri siihen. "Silmänympärysvoiteen käytön voi aloittaa jo parikymppisenä", Ahonen neuvoo.

Favora-sarjasta tuotteet perusihonhoitoon

Favora-sarjasta löytyy kaikki perusihonhoitoon tarvittavat tuotteet eri ihotyypeille. Tuotteiden koostumukset on tarkkaan suunniteltu ja raaka-aineet on valittu erityisesti herkän ihon tarpeita varten.

"Favora sopii erinomaisesti myös miehille. Esimerkiksi puhdistusgeeliä on helppo käyttää vaikka suihkussa. Sen jälkeen iholle voi sivellä hajusteetonta ja rauhoittavaa kosteusvoidetta."

Teksti: Hanna Vilo