Favora - vain se, mitä herkkä ihosi tarvitsee

Kutittaa, kiristää, kuumottaa… Tuttuja tuntemuksia herkkäihoisille. Juuri nyt, kun syksy taittuu talveen. Apu herkän ihon hoitoon on kuitenkin yhtä lähellä kuin lähin apteekki.

Kosmetologien ja farmaseuttien opastuksella apteekista löytyvät herkälle iholle niin hellävaraiset täsmätuotteet kuin käytännön vinkitkin. Tässä yleisimmät apteekin kosmetiikkahyllyllä esitetyt kysymykset ja Orion Pharman asiantuntijoiden vastaukset.

Mistä tunnistan herkän ihon?
Mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkkä. Tunnusmerkkejä ovat punoitus, kutina, kuumotus ja / tai kiristävä tunne. Ihon herkkyyteen vaikuttavat mm. perinnölliset taipumukset, ilmastolliset tekijät ja elintavat.

Miten herkkää ihoa tulisi hoitaa?
Aran ja helposti reagoivan ihon hoidossa avainasemassa ovat rauhoittavat, suojaavat, vahvistavat ja kosteuttavat hoitotuotteet. Hellävarainen, päivittäinen puhdistus aamuin illoin on ihonhoidon perusta – riippumatta siitä käyttääkö meikkiä vai ei. Kasvovoiteilla ja seerumeilla rauhoitetaan, elvytetään ja kirkastetaan ihoa – samalla kun palautetaan puhdistetun ihon normaali kosteustasapaino.

Miten valitsen turvalliset tuotteet herkälle iholle?
Herkkäihoisen kannattaa olla tarkkana kosmetiikan ainesosien kanssa. Kun tuotteessa on Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus, voi olla varma siitä, että tuote ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä muita yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Allergiatunnus takaa tuotteiden turvallisuuden, luotettavuuden ja laadun. Yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa kehitetyissä Favora-hoitotuotteissa on vain se, mitä herkkä iho tarvitsee: tarkkaan valittuja, puhtaita ainesosia. Hajusteita ja väriaineita tuotteissa ei ole. Osa tuotteista on täysin säilöntäaineettomia, osassa on normaalia vähemmän säilöntäaineita – kiitos hygieenisten, ilmatiiviiden pumppupakkausten, jotka eivät päästä avattuunkaan tuotteeseen epäpuhtauksia. Favora-tuotteet sopivatkin useimmille herkkäihoisille, allergisille, atoopikoille, astmaatikoille ja tuoksuyliherkille.

Mitä puhdistustuotetta herkkäihoisen kannattaa kokeilla?
Pehmeä Puhdistusvaahto 150 ml on yksi Favora-sarjan suosikkituotteista. Se puhdistaa kasvot ja vesiliukoisen meikin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Hajusteeton, väri- ja säilöntäaineeton Puhdistusvaahto sisältää tehokosteuttavaa glyserolia sekä rauhoittavaa ja suojaavaa betaiinia. Sopii myös silmämeikin poistoon.

Riittääkö yksi kasvovoide kuivalle iholle yöksi ja päiväksi?
Esimerkiksi Favora 24h Ravitseva Hoitovoide 50 ml sopii sekä yö- että päivävoiteeksi – myös meikin alle. Kosteuttavan hyaluronihapon ja rauhoittavan alantoiinin lisäksi koostumuksessa on vahvistavia avokado- ja jojobaöljyjä. Hajusteeton, väri- ja säilöntäaineeton voide on pakattu kätevään, hygieeniseen pumppupulloon.

Mikä olisi oikea tuote tuoksuyliherkän nuoren ihonhoitoon?
Favora Kosteuttava Hoitovoide kasvoille 75 ml sopii kaikille ihotyypeille, myös nuorelle iholle. Hajusteeton ja väriaineeton Hoitovoide kasvoille sisältää kosteustasapainoa ylläpitävää ksylitolia. Voiteen avokado- ja manteliöljyjen vitamiinit elvyttävät, greippiuute kirkastaa ja aloe vera rauhoittaa ihoa. Allergiatunnuksen saanut tuote sopii sekä päivä- että yövoiteeksi.

Mikä avuksi, kun posket helähtävät punaisiksi jo pienestäkin lämpötilan vaihtelusta?
Suomalaisille hyvin tyypillinen, couperoottinen iho tarvitsee säännöllistä hoitoa hellävaraisin tuottein. Kun hiussuonet ovat laajentuneet pysyvästi, kasvojen helposti punoittava ja nopeasti ärtyvä iho kaipaa sekä rauhoittavia, kosteuttavia että suojaavia ainesosia. Favora on kehittänyt ohuelle ja kuivalle couperosa-iholle kolmen tuotteen Anti Redness -sarjan yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Tulevan talven tuiskuilta, mutta myös kevätauringon säteiltä voi suojautua 24h Vahvistavalla Hoitovoiteella 50 ml ja Rauhoittavalla Seerumilla 30 ml. Saunan löylyihin kannattaa valmistautua Kosteuttavalla & Rauhoittavalla Naamiolla 30 ml.

Miten kuivat ja karheat kädet saa kuntoon? Entä tikkuiset kynsinauhat?
Nopeasti imeytyvä, riittoisa Favora Hoitava Käsivoide 75 ml pehmentää karheimmatkin kädet. Glyserolilla, pantenolilla ja helokkiöljyllä tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva Käsivoide hoitaa myös kynnet ja kynsinauhat. Käsivoiteellakin on Allergiatunnus eli tuote on hajusteeton ja väriaineeton.