Acyrax huuliherpeksen hoitoon

Toistuvan huuliherpeksen hoitoon tarkoitettujen voiteiden ohella itsehoidon puolella on nyt saatavilla asikloviiria myös tablettimuodossa. Orionin Acyrax-tabletti sopii myös laktoosi-intoleranssista kärsiville, sillä se on täysin laktoositon.

Lähes jokainen on saanut herpes simplex -tartunnan ja kantaa virusta elimistössään. Virus aktivoituu, kun ihmisen immuunipuolustus heikentyy esimerkiksi flunssan tai voimakkaan ultraviolettisäteilyn seurauksena.

Joka kolmannella on huuliherpesoireita elämänsä aikana ainakin kerran. Kyseessä on siis erittäin yleinen sairaus.

Vuoteen 2014 asti itsehoidon puolella oli saatavilla asikloviirivalmisteita huuliherpeksen hoitoon ainoastaan voiteen muodossa. Nyt saatavilla on myös tablettivalmisteita, myöskin ilman reseptiä.

Mikäli kärsii uusiutuvasta huuliherpeksestä, kannattaa hankkia Acyrax-paketti kodin lääkekaappiin valmiiksi. Kun lääkityksen aloittaa välittömästi ensioireiden eli kihelmöinnin tai kutinan alettua, hoito saattaa jopa ehkäistä oireen etenemisen rakkulavaiheeseen.

Hoito voidaan aloittaa myös myöhemmässä turvotus- tai rakkulavaiheessa, mutta tällöin hyöty voi olla vähäisempi.

Acyrax sopii useimmille, joiden herpes oireilee lievästi ja paikallisesti. Itsehoitona tuote ei kuitenkaan sovellu alle 18-vuotiaille, raskaana oleville ja imettäville tai alentuneesta vastustuskyvystä kärsiville. Muita esteitä hoidolle ovat muun muassa munuaisten vajaatoiminta tai allergia lääkkeen ainesosille.

Acyrax-tabletit myydään 25 kappaleen paketissa apteekin itsehoitopuolella. Vaikuttavana aineena on asikloviiri. Acyrax ei sisällä laktoosia.

Acyrax tuotekortti